A zárbetét készítésének folyamata

Mint minden gyártási folyamatnak, a zárbetét készítési műveletnek is van egy lépésről lépésre elvégzendő feladatsora, melyekről most írunk. A tervezést és a szabadalmi védelmet taglaló részt most átugorjuk és inkább a nyersanyag bevitelétől a gépi és a kézi munka összehangolásáról ejtenénk szót, egészen a zárbetét bedobozolásáig bezárólag.

Tovább olvasom

Dynamic kulcs felépítése

A Dynamic zárbetéthez tartozó kulcs nagyon régóta használatban van, hiszen az izraeli vállalatnak az elsőként gyártottak között volt ez a terméke. Annak idején ezt a kulcsot még másolásvédettként árusították, hiszen a profilja, nutja annyira egyedi volt, hogy másolásvédettként értékesítették, így több millió darabszámot szórtak ki belőlük Európa szerte. Ugyanezt a profilt használja a Mul-T-Lock, illetve sajnos egy-két kínai cég is lekoppintotta mind a kulcsot, mind a zárbetétet.

Tovább olvasom

RB Keylocx kulcs felépítése

A Keylocx zárbetét 2019 januárjában került a magyar piacra. Mi már a kezdetek óta forgalmazzuk ezt a zárbetétet, hiszen nagyon jó biztonság-érték arányban van a Magyarországon jelenlévő zárbetétekkel ellentétben. A zárbetét MABISZ 5-ös minősítésű. A Keylocx zárbetét fúrás-, finomnyitás-, illetve törés- és másolás ellen védve van.

Tovább olvasom

Azonos zárlat készítés

Ejtsünk pár szót arról, hogy mit is jelent az azonos zárlat készítés, az azonos kulcsnyitás, mivel nagyon sok ember nem érti teljesen és szeretnénk elkerülni a konfliktusokat ez ügyben.

Tovább olvasom

HiSec ajtóba zárbetét

A HiSec ajtók népszerűsége olyan mértékben virágzik hazánkban, hogy ha végig megyünk egy lépcsőházban, akkor észrevehetjük, hogy szinte minden második ajtó ez a kínai csodaajtó. A probléma ott kezdődik, hogy a bennük lévő alsó- és felső zárbetét olcsó, gyenge, vacak, mely semmilyen biztonsági védelemmel nem rendelkezik. Ezt pedig a betörők előszeretettel és a tulajdonos távollétében roncsolásmentesen, gyorsan és hangtalanul nyitogatnak.

Tovább olvasom

Milyen a jó ajtózár?

Akik nem ezen a szakterületen dolgoznak, azok egy zárbetétnél nem tudják megkülönböztetni a jó minőséget a gyenge minőségtől. Számukra a kulcs elfordítása, a zár nyitása minden betétnél egyforma. Amíg nem történik betörés vagy bármilyen más káresemény, ami őket érinti, addig nem is történik semmilyen előrelépés, előrelátás egy biztonságosabb zár választásához.

Tovább olvasom

A kilógó ajtózárbetét veszélyei

A zárcímke vagy az ajtólap síkjából kilógó zárbetéteket a betörők egy perc alatt nyitják ki! Ha már egy 6 mm-t kilóg az ajtó síkjából a zárbetét, egy speciális eszközzel letörik a kilógó részt, így hozzáférnek a zárszerkezethez, amit könnyedén egy mozdulattal ki tudnak nyitni ugyanúgy, mintha a saját kulcsukkal tennék.

Tovább olvasom