Milyen a jó ajtózár?

Akik nem ezen a szakterületen dolgoznak, azok egy zárbetétnél nem tudják megkülönböztetni a jó minőséget a gyenge minőségtől. Számukra a kulcs elfordítása, a zár nyitása minden betétnél egyforma. Amíg nem történik betörés vagy bármilyen más káresemény, ami őket érinti, addig nem is történik semmilyen előrelépés, előrelátás egy biztonságosabb zár választásához.

Mi nemcsak értékesítünk, hanem szervizt is üzemeltetünk, és látjuk nap mint nap, hogy az olcsó, kínai zárbetét mennyit véd egy bejárati ajtónál. 15 éves tapasztalattal a hátunk mögött a zárszervizes szakmában elmondhatjuk, hogy talán az elmúlt 2-3 évben nőtt meg a HiSec és Secdoors típusú ajtók tömegszerű beszerelése. Ezzel egyidejűleg, amiről csak mi tudunk, történik napi 2-3 ilyen lakásajtó feltörése zár-finomnyitási vagy beütőkulcsos eljárással.

A kínai zárbetétek olcsók, 5 kulcsosak, de ezen kívül semmilyen más előnyük nincs, csak ezt az emberek nem tudják. A biztonsági ajtó vásárlásakor elvakítja őket az „acélajtó” megnevezés, a 15 ponton való záródás, illetve a csábító 80.000 forintos, MABISZ minősítéssel bíró ajtó reklámja. Megértjük azt is, ha csak erre van keret, de akkor legalább egy zárbetétet cseréljenek benne olyanra, ami kellően véd és biztosítja a lakás megfelelő védelmét, mivel a gyári kínai zárak ezekben az ajtókban csak arra jók, hogy a kulcsot tekergessük bennük.

Hogyan is történik az ilyen ajtókon a bejutás? A zárbetétek sima, egysoros csaprendszerűek. Ilyenkor egy ugyanolyan tárgyat helyeznek be a zárhengerbe, mint amilyen a kulcs, csak mélyebb, több furat van rajta, így a zárbetétet addig kocogtatják, mozgatják ezzel az álkulccsal, míg az kinyílik. Azok a betörők, akik erre rá vannak állva, márpedig vannak jópáran, azoknak egy HiSec vagy Secdoors kínai ajtó roncsolásmentes kinyitása egy percbe telik! És már bent is vannak a lakásban. Gondolják végig, mennyit ér a biztonságuk, mennyit ér a védelem, milyen érzés egy kirámolt lakásba hazamenni, esetleg egy vadidegen emberrel összefutni az előszobában!

Ha ránk hallgat, akkor olyan zárbetétet szereltet be az ajtajába, ami valamilyen interaktív csapos felépítéssel rendelkezik vagy úgy van felépítve és ellátva valamilyen mozgó alkatrésszel, hogy az megakadályozza a finomnyitási eljárással történő zárnyitást!

Ajánljuk Önnek az RB Keylocx zárbetétet, ami szinte minden ajtóba beszerelhető, bármilyen zárszerkezethez, hevederzárhoz illik, fel is fogaskerekezhető. Különböző méretben, különböző osztásban és kivitelben nálunk raktárkészletről elérhető!

A fent leírt zárnyitási módszert a dupla csapok miatt képes kiküszöbölni, illetve a kulcsszárban elhelyezett mozgó alkatrész működése miatt a fenti módszerrel nem lehet ezt a zárbetétet kinyitni. Ezen kívül a zárbetét védett még fúrás és törés ellen, és kizárólag a hozzá tartozó kártyával lehet csak kulcsot másolni hozzá, az adott helyen, kb. 4000 forintos darabáron.

Védje ajtaját a mozgó csapos Keylocx zárbetéttel!

06-30-265-5531